IMG 4274

De Volvo XC90 zag eind 2002 het levenslicht als de eerste SUV (semi terreinauto) van Volvo. De auto was in die tijd innoverend, want er waren weinig merken die “zoveel ruimte op wielen” konden bieden. De XC90 is leverbaar in een vijf en een zevenpersoons uitvoering. auto kon worden gezien als de logische evolutie van de populaire grote Volvo stationwagens. Dat het ontwerp van de XC90 een goede keus was, bleek vrijwel direct. Vanaf de introductie kon het Zweedse automerk flinke verkoopcijfers in de boeken noteren.

De XC90 is uitgevoerd met diverse benzine motorvarianten, de vijfcilinder 2.5T benzine met 210 PK, de zescilinder 2.9 T6 met 272 Pk en in 2005 kwam er een nieuwe 4.4 V8-motor met 315 PK voor de XC90 uit. Begin 2006 heeft de XC90 nog een facelift gekregen waarbij de 2.5T motor (210 pk) kwam te vervallen en werd vervangen door de atmosferische 3.2 zes-in-lijnmotor met 238 pk. De Dieselmotor variant is de Volvo 2.4 D5 vijfcilinder motor welke de naam heeft een onbetwiste kilometervreter te zijn. Bij de introductie werd de 163 PK geleverd en vanaf modeljaar 2005 met de 185 PK sterke EURO4 motor.

De eerste generatie Volvo XC90 is maar liefst 13 jaar in productie geweest. In die periode zijn er slechts een handvol uiterlijke wijzigingen aan de auto doorgevoerd, een tijdloos ontwerp.

 

 

 

Automobielbedrijf H.Coops

Papegaaiweg 5

7345 DK  Wenum Wiesel

055-2600128

welkom@hcoops.com

 

let op : geopend op afspraak !

ook 's avonds en in weekend mogelijk

Lage bijtelling ?

een youngtimer heeft een bijtelling van 35 procent over de dagwaarde van de auto, zo rij je met je zakelijke auto ook privé lekker comfortabel.

een netto bijtelling vanaf een paar tientjes per maand, we rekenen het U graag voor.

wij zijn een van de weinigen in Nederland die naast financial lease ook (echt) full operational lease aan kunnen bieden voor onze youngtimers !!


 

Disclaimer

Alle informatie op deze website is vrijblijvend en is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door ons echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie op deze website enig recht worden ontleend. De informatie mag uitsluitend door de afnemer zelf worden gebruikt.

Automobielbedrijf H. Coops, gespecialiseerd in Volvo, en op geen enkele wijze gelieerd aan het merk Volvo en haar dealerorganisatie.

Aan deze site kunnen geen rechten worden ontleend. 

Web Analytics